TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chicoski, William

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
"B" Company, The Queen's Own Rifles of Canada, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
31 augustus 1944
Aanbeveling:
Toen B Company van de Queen’s Own Rifles op 6 juni 1944 om ongeveer 08:00 bij Bernières-sur-Mer aanviel kwam de compagnie onder zeer zwaar mitrailleurvuur vanuit een bunker ongeveer 100 meter van voren en binnen de eerste minuten vielen er 56 gewonden. Infanterist Chicoski rende samen met Lt. Herbert een L/Cpl. Tessier naar voren en viel de bunker aan met granaten en een Stengun. Als gevolg van deze actie werd de bunker uitgeschakeld en het restant van de compagnie kon verder gaan met de uiterst belangrijke taak, de stranddefensie uit te schakelen. Door deze moedige actie en volledige minachting voor eigen veiligheid slaagde de operatie en de compagnie die daarna op het strand landde leed geen verliezen door de stranddefensie. Het plichtsbesef van Infanterist Chicoski, die zo loyaal het voorbeeld van zijn commandant volgde, redde zonder twijfel de levens van veel van zijn kameraden.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto