TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Patterson, John Aubry

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
RCAMC attached to The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian In (RCAMC attached to The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian In)
Aanbeveling:
Deze officier, de Regimental Medical Officer landde met Battalion Headquarters en de reserves van het bataljon op 6 juni 1944 bij St. Aubin-sur-Mer.
Zijn prestaties onder vuur waren voorbeeldig. Zolang er brancarddragers beschikbaar waren om gewonden te vervoeren of in een nest onder te brengen, ging hij van nest tot nest en verleende binnen zijn mogelijkheden op een kalme en vaardige manier eerste hulp zonder enige merkbare zorg voor de granaten en kogels die rondom hem insloegen. Toen het aantal brancarddragers sterk afnam probeerde hij ieder afzonderlijk te bereiken totdat het hoofdkwartier van het bataljon en de verbandpost van het regiment naar het binnenland werden verplaatst. Hier werkte hij de volgende 36 uur onophoudelijk door ondanks hardnekkig vuur van sluipschutters en granaten.
Tenslotte, een voorbeeld van zijn optreden onder vuur was de gelegenheid waarbij hij opzettelijk een concentratie van middelzwaar artillerievuur inliep om hulp te verlenen aan de gewonden in de omgeving van de kerk in Cairon.
Dankzij de trouwe en dappere wijze waarop Capt. Patterson zijn werk deed, was het verlies aan levens onder deze gewonden zeer veel lager dan wat gemakkelijk het geval had kunnen zijn.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto