TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Shimabukuro, Hideichi

Geboortedatum:
(Hawaï, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company C, 100th Infantry Battalion, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
29 april 1944
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, de Silver Star toe te kennen aan Private First Class Hideichi Shimabukuro (ASN: 30100587), United States Army, wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend bij Company C, 100th Infantry Battalion (Separate), toegevoegd aan de 34th Infantry Division, op 29 November 1943, in de omgeving van Colli in Italië. Na de succesvolle aanval van zijn korporaal op een mitrailleurnest op Hill 920 te hebben gedekt, nam Pfc. Shimabukuro op eigen initiatief en onder zwaar vuur van sluipschutters een positie in van waaruit hij de aanval door andere troepen op de heuvel kon ondersteunen. Toen hij een vijandelijke patrouille van vijf man, geleid door een officier ontdekte die de heuvel op naar hem toe kwam, liet Pfc. Shimabukuro de patrouille tot binnen 10 meter van positie naderen waarna hij met zijn BAR het vuur op hen opende en de hele patrouille uitschakelde. Pfc. Shimabukuro’s moed en kalmte onder vuur vormden een inspiratie voor zijn kameraden en strekken de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot eer.

Headquarters, 34th Infantry Division, General Orders No. 28 (29 april 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Ankrum, H.R., Dogfaces Who Smiled Through Tears – The 34th Red Bull Infantry Division and attached 100th (Hawaiian) Battalion and 442nd “Go for Broke” Regimental Combat Team in World War II 1941-1945, Graphic Publishing Company, Lake Mills, Iowa, USA, 1987
    - Military Times.com

Foto