TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Meagher, Patrick Edward

Geboortedatum:
8 oktober 1910 (Ierland)
Nationaliteit:
Ierse (1919-heden, Republiek)

Biografie

Service number 34072.

6 juni 1934: Piot Officer (proeftijd)
22 juni 1935: Pilot Officer
6 maart 1936: Flying Officer
6 maart 1938: Flight Lieutenant
1 januari 1940: Squadron Leader
1 september 1941: Wing Commander (tijdelijk)
10 december 1944: Wing Commander

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Wing Commander
Eenheid:
No. 211 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
28 maart 1944
Voordracht:
"In februari 1944 vloog deze officier in het leidende vliegtuig van een formatie wat als opdracht had om een gronddoel aan te vallen. Tijdens de operatie nam Wing Commander Meagher een paar duizend voet boven hem 4 vijandelijke vliegtuigen waar. Terstond klom hij om met hen het gevecht aan te gaan en, na knap manoevreerwerk op korte afstand, schoot twee van de vijandelijke vliegtuigen neer. De twee andere gevechtsvliegtuigen probeerden om met Wing Commander Meager het gevecht aan te gaan maar hij dwarsboomde hen en vloog veilig terug naar de basis. In deze inspirerende actie, gedurende waarin hij de vijandelijke formatie compleet weglokte van zijn formatie, vertoonde Wing Commander Meagher grote vaardigheid, moed en vastberadenheid. Zijn succes bracht zijn totaal aantal overwinningen op 8."
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Wing Commander
Eenheid:
No. 211 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
6 oktober 1944
Distinguished Service Order (DSO)
Voordracht:
"Deze officier heeft de grootste kwaliteiten qua vaardigheid en dapperheid in luchtoperaties vertoond en zijn staat van dienst is buitengewoon. Sinds hij onderscheiden is met het Distinguished Flying Cross heeft hij aan vele vluchten deelgenomen, vaak ondernomen in extreem slecht weer en boven moeilijk gebied. In deze operaties werd veel schade toegebracht aan de vijand. Wing Commander Meagher heeft goed bijgedragen aan de behaalde successen. In luchtgevechten heeft hij 9 vijandelijke vliegtuigen vernietigd."

Bronnen

Foto