TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Taylor, John H.

Dienstnummer:
38 400 714
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company C, 303rd Engineer Battalion, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
20 februari 1945
Voordracht:
"Wegens heldhaftig optreden tijdens militaire operaties tegen de vijand op 9 februari in de omgeving van ... in Duitsland.

Pfc. Taylor, lid van een verkenningspeloton van de genie ging met een infanterie aanval mee naar voren over 1500 meter ruig begroeid terrein in volledige duisternis naar een dam van groot militair belang. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid daalde hij een 25 meter hoge klip af naar de pompkamer die men dacht te kunnen voorbereiden voor vernietiging. Toen ze aankwamen ontdekte het team dat de installaties voor een deel waren vernield en beschermd werden door een nabij gelegen geschutsopstelling. Ondanks de nabijheid van de vijand en de al aangebrachte schade hielp Pfc. Taylor de ploeg bij het vluchtig onderzoeken van de pompkamer voor verdere vernietiging en het gebruik van booby-traps en keerde terug met een gedetaillerd verslag van zijn bevindingen. Zijn opmerkelijke moed en plichtsbesef zijn in overeenstemming met de hoogste militaire tradities."

- Headquarters, 78th Infantry Division, U.S. Army, General Orders No. 43 (20 February, 1945).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto