TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Beeks, John C.

Nationaliteit:
Amerikaanse

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class
Eenheid:
Company B, 303rd Engineer Battalion, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
20 februari 1945
Op aanwijzing van de President, onder de bepalingen van Army Regulations 600-45 van 22 september 1943, gewijzigd, wordt de Bronze Star Medal toegekend aan Private First Class John C. Beeks (37521379), Corps of Engineers, Company B, 303rd Engineer Battalion wegens heldhaftig optreden tijdens militaire operaties tegen de vijand op 8 februari 1945 in de buurt van .. in Duitsland.

Pfc. Beeks was lid van een peloton genie toegevoegd aan een infanterie eenheid die was vastgenageld door geconcentreerd vuur uit automatische wapens. De commandant van de infanterie vroeg ondersteuning door tanks maar vanwege een groot vijandelijk mijnenveld konden de tanks niet oprukken. Na een snelle schatting van de beste manier van handelen splitsten de genisten zich in twee groepen en reden mee op de twee voorste tanks, onderwijl de weg vrijmakend. Onder direct vuur van artillerie, mortieren en kleine wapens gingen Pfc. Beeks en zijn groep door met hun werk, terugvallend op de volgende tanks toen de voorste tanks door vijandelijke anti-tankwapens werden uitgeschakeld. Zijn uitzonderlijke moed en plichtsbesef bij het zoveel mogelijk steunen van de voortgang van de tanks passen binnen de hoogste militaire tradities.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • - Headquarters, 78th Infantry Division, U.S. Army, General Orders No. 43 (20 February, 1945)
    - Autor: The Division Historical Association, Lightning – The History of the 78th Infantry Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1999
    - The 78th Division Veterans Association Message Board

Foto