TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Feery, William Henry

Geboortedatum:
26 juni 1916 (Hartford-Hartford County/Connecticut, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
8 mei 1991 (Miami-Miami-Dade County/Florida, Verenigde Staten)
Dienstnummer:
0-1300630
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company K, 3rd Battalion, 311th Infantry Regiment, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
1945
Voordracht:
"Wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie tegen de vijand op 7 februari 1945 in Duitsland. Captain Feery stelde zich onbevreesd bloot aan nauwkeurig vijandelijk vuur van kleine wapens, mortieren en artillerie om zijn compagnie infanterie te leiden in een aanval op een versterkte vijandelijke stad. Toen delen van zijn compagnie werden vastgenageld hergroepeerde Captain Feery zijn compagnie onder direct vuur, leidde de aanval op de stad en de huis tot huis gevechten. Hij richtte defensieve stellingen in en hield de veroverde stad totdat hij werd afgelost. De klaarblijkelijke minachting voor vijandelijk vuur en de doelbewustheid betoond door Captain Feery vormden een inspirerend voorbeeld voor zijn mannen. De uitzonderlijke heldhaftigheid en de moedige acties van Captain Feery strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten."

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 204 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)
Voordracht:
"Wegens verdienste in verband met militaire operaties tegenover de ivjand gedurende de periode van 15 december 1944 tot 7 maart 1945 in Duitsland. Captain Feery, als bevelhebbend officier van Company K, heeft onverschrokken zijn eenheid geleid gedurende zware gevechten in de Siegfried linie, over de vlakte van Keulen in het bruggenhoofd bij remagen en operaties ter uitbreiding van het bruggenhoofd naar de splitsing van de rivieren Sieg en Rijn. Op aggressieve en heldhaftige wijze leidde hij zijn eenheid door intensief vuur van vijandelijk artillerie, mortier en kleinere wapens, zijn troepen inspirerend alle opgedragen missies tot succes te brengen. Zijn briljant leiderschap en grote persoonlijke opoffering zijn in overeenstemming met de hoogste militaire tradities."

General Orders No. 159, 78th Infantry Division, 3 May 1945.

Bronnen

Foto