TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Simpson, Oscar

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company L, 370th Regimental Combat Team, 1st Armored Division "Old Ironsides", U.S. Army
De Silver Star wordt uitgereikt aan Staff Sergeant Oscar Simpson wegens dapperheid in actie op 22 oktober 1944 in de omgeving van Monte Strettoia in de provincie Lucca in Toscane, Italië.

Het peloton van S.Sgt. Simpson werd plotseling door een vijandelijke mitrailleur van achteren onder vuur genomen. Onder dekking van tegenvuur door een van zijn officieren, geholpen door een ander lid van zijn peloton, koos S.Sgt. Simpson ervoor te proberen het vijandelijke wapen uit te schakelen. Zichzelf bloot gevend trok hij op de vijand af; doodde er een, dwong de ander zich over te geven en stelde zo zijn peloton in staat de opmars voort te zetten.
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company L, 370th Infantry Regiment, 92nd Infantry Division, U.S. Army
De Silver Star wordt uitgereikt aan Staff Sergeant Oscar Simpson wegens een actie op 8 februari 1945 in de buurt van Monte Strettoia in de provincie Lucca, in Toscane, Italië.

Op 8 februari kreeg pelotonsleider S.Sgt. Simpson opdracht de linkerflank van zijn compagnie te dekken. Tijdens de aanval werden twee andere pelotons van de compagnie vastgenageld door vijandelijk mitrailleurvuur vanuit goed geplaatste vijandelijke versterkingen. S.Sgt. Simpson, die met zijn peloton op de rechterflank optrok was zich er niet van bewust dat de andere pelotons werden opgehouden en zette zijn weg voort, de heuvel op. Halverwege kwam hij onder vuur van een vijandelijke bunker. In zijn eentje en slechts gewapend twee handgranaten viel hij de vijandelijke bunker aan. Hij gooide een handgranaat naar binnen en een vijandelijke soldaat gaf zoch over; hij maakte zich klaar om de tweede granaat te gooien toen er acht anderen uit de bunker tevoorschijn kwamen en zich aan S.Sgt. Simpson overgaven. In de bunker vond hij Amerikaanse uitrustingsstukken en munitie en hij veroverde twee vijandelijke mitrailleurs en vijf geweren.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloof voor op het lint van de eerste medaille.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Hargrove, H.B., Buffalo Soldiers in Italy: Black Americans in World War II, McFarland & Company, Jefferson, North Carolina, USA, 2003

Foto