TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Longman, Robert Charles

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 5573950.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Army Air Corps
Toegekend op:
29 maart 1945
Aanbeveling:
Corporal Longman heeft vanaf augustus 1940 als PRI schrijver gediend bij het 2nd Battalion, The Royal Sussex Regiment en bij die formatie vanaf de oprichting in januari 1943. Gedurende deze hele periode heeft hij zijn taken met voortvarendheid, grondigheid en aandacht voor details uitgevoerd. Hij heeft voortdurend veel grotere verantwoordelijkheden op zich genomen dan van iemand van zijn rang mag worden verwacht en er is nooit iets op hem aan te merken geweest. Zijn grondige kennis van alle rekeningen van het bataljon is van onschatbare waarde geweest tijdens de vele wisseling van officieren die daar verantwoordelijk voor waren. Bij de belangrijjkste gelegenheden, wanneer hem werd gevraagd voor de plaatselijke aankopen te zorgen en de kas te beheren heeft hij zich altijd uitermate betrouwbaar getoond.
Hij ging in juli 1942 met het 2nd Battalion The Royal Sussex Regiment naar de Westelijke woestijn en werd in januari 1943 overgeplaatst naar het 10th Battalion The Parachute Regiment. Hij maakte lange en vermoeiende reizen naar Alexandrië op zoek naar benodigdheden voor het bataljon en zijn werk was van onschatbare waarde voor het handhaven van het moreel van de eenheid. Toen het bataljon in september 1943 naar Italië ging was hij weer helemaal voor zijn taak berekend en er werd goed voorzien in de behoeften van de mannen. En weer in september 1944, toen het bataljon naar Arnhem ging had hij een grote voorraad luxe artikelen aangelegd en als hij in staat geweest was contact te maken zouden de mannen zeer tevreden geweest zijn. Het is grotendeels te danken aan zijn initiatief, zijn deskundigheid en zijn onvermoeibare inspanningen dat er zo goed en met zo veel succes is gezorgd voor het welbevinden van het bataljon.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto