TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

St. John, Bernard Joseph

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign, U.S. Navy R
Eenheid:
Torpedo Squadron 18 (VT-18), U.S.S. Intrepid (CV-11)
Toegekend op:
6 juli 1945
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen het Navy Cross toe te kennen aan Ensign Bernard Joseph St. John, United States Naval Reserve, wegens uitzonderlijk heldendom tijdens operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een Navy Torpedo Plane in Torpedo Squadron EIGHTEEN (VT-18), aan boord van de U.S.S. INTREPID (CV-11), in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op de Filippijnen tijdens de tweede slag in de Filippijnse Zee op 24 oktober 1944.
Ensign St. John, zijn aanval doorzettend van geringe hoogte plaatste een voltreffer op een grote Japanse kruiser. Die treffer werd gezien als de belangrijkste oorzaak van het zinken van het schip. Hij voerde deze actie uit onder intensief en nauwkeurig afweervuur zonder acht te slaan op zijn persoonlijke veiligheid. Zijn kalmte, zijn moed en zijn vaardigheid pasten steeds binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Ensign (Adelborst)
Eenheid:
Torpedo Squadron 18 (VT-18), U.S.S. Intrepid (CV-11)
Toegekend op:
mei 1945
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling algemeen:
Toegekend wegens uitzonderlijke prestaies in luchtgevechten, dienend als piloot van een torpedobommenwerper op de Filippijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bronnen

Foto