TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sherman, Forrest Percival

Geboortedatum:
30 oktober 1896 (Merrimack/New Hampshire, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
22 juli 1951 (Napels, Italie)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain, U.S. Navy
Eenheid:
U.S.S. Wasp (CV-7), U.S. Navy
Toegekend op:
23 november 1942
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van het vliegdekschip U.S.S. Wasp (CV-7) en kapitein van het vlaggenschip van de commandant van Task Force 18, tijdens de bezetting van Tulagi en Guadalcanal en ondersteunende vervolgoperaties waaronder de jacht op de zich terugtrekkende Japanse troepen op 25 augustus 1942. Als Flag Captain hield hij toezicht op de inzet van luchtsteun om de landingen te dekken. De luchteenheden van zijn commando waren bijzonder succesvol bij het neerslaan van de weerstand van de vijand in de lucht en op het strand en met zijn leiderschap droeg hij wezenlijk bij aan het succes van dit gevecht. Zijn moed en de opmerkelijke uitvoering van zijn taak kwamen voortdurend overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.

Commander in Chief Pacific: Serial 25
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Commander Air Force, Pacific Fleet, U.S. Navy
Toegekend op:
26 september 1944
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als chef staf van de Commander Air Force, Pacific Fleet van 14 oktober 1942 tot 24 november 1943. Tijdens deze periode van vitaal belang was hij met zijn scherpe vooruitziende blik en zijn onvermoeibare initiatieven grotendeels verantwoordelijk voor de gevorderde staat van paraatheid van de luchtstrijdkrachten van de Pacific Fleet voor de campagne in de centrale Pacific. Met opmerkelijke deskundigheid coördineerde hij de planning, de training en de logistieke benodigdheden in de Pacific. Zijn loyaliteit en zijn standvastige plichtsbesef vormden een inspiratie voor alle officieren en manschappen en pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse marine.

Commander in Chief Pacific: Serial 8104
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
U.S. Pacific Fleet, U.S. Navy
Toegekend op:
26 september 1945
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als plaatsvervangend chef staf van de opperbevelhebber van de Pacific Fleet en de gebieden op de Stille Oceaan van 10 november 1943 tot 2 september 1945. Tijdens deze periode toonde hij opmerkelijke professionele deskundigheid, een gezond oordeel en een ongewone kennis van de details van militaire en maritieme operaties bij het nemen van zijn verantwoordelijkheden voor de Amerikaanse strijdkrachten in hun strijd tegen de vijand in de Pacific. Hieronder vielen de operaties die resulteerden in de verovering van de Gilbert, Marshall en Marianeneilanden, de westelijke Carolinen, Iwo Jima en Okinawa en de operaties van de vloot ter ondersteuning van de verovering van Hollandia en Morotai, de campagne op de Filippijnen, de laatste aanvallen op Japan en ook het maritieme onderdeel van de bezetting van Japan. Als hoofd van de War Plans Division van de staf droeg Schout-bij-nacht Sherman zeer effectief bij aan de succesvolle voortzetting van de oorlog in de Pacific en zijn diensten waren van vitaal belang bij het tot overgave dwingen van de vijand. Zijn energieke initiatieven en plichtsbesef kwamen voortdurend overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.

Commander in Chief Pacific: Serial 38358

Bronnen