TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Joy, Daniel Albert

Geboortedatum:
11 oktober 1918 (Waltham/Massachusetts, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
5 oktober 1942 (Guadalcanal, Solomon Eilanden)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Daniel A. Joy was een Apothekers Assistent Tweede Klasse. hij was geboren op 11 oktober 1918 in Waltham, Massachusetts en ging op 8 februari 1937 in dienst bij de Naval Reserve. Apothekersassistent Joy kwam om het leven op 5 oktober 1942 tijdens actie tegen Japanse eenheden bij Guadalcanal, Solomon Eilanden.
Op 28 april 1944 is een torpedobootjager in dienst genomen met de naam U.S.S. Daniel A. Joy (DE-585).

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pharmacist’s Mate Second Class
Eenheid:
1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps
Samenvatting:
"Vanwege buitengewoon heldendom en voortreffelijke toeweiding aan de dienst terwijl hij diende als Medisch Personeel bij de FIRST Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse eenheden te Guadalcanal, Solomon eilanden, op 5 oktober 1942. Door zijn moed en pogingen tegenover anderen met groot risico van zijn eigen leven, heeft Pharmacist's Mate Second Class Joy zonder twijfel vele levens gered en zijn standvastige toeweiding tot de dienst was in overeenstemming met de hoogste tradities van de United States Naval Service. Hij gaf moedig zijn leven voor zijn land."
Navy Cross

Bronnen

Foto