TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Drake, Charles William

Dienstnummer:
0-31331
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
First Lieutenant (Eerste Luitenant der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighting Squadron 323 (VMF-323), Marine Aircraft Group 33 (MAG-33), U.S. Marine Corps Aviation, U.S. Marine Corps
Toegekend op:
23 juni 1947
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van piloot van een jager van Marine Fighting Squadron THREE HUNDRED TWENTY-THREE (VMF-323), Marine Air Group THIRTY-THREE (MAG-33), FOURTH Marine Aircraft Wing, in luchtgevechten tegen vijandelijke troepen boven de Ryukyueilanden op 3 juni 1945.
First Lieutenant Drake onderschepte een naderende groep van vijandelijke vliegtuigenm tijdens een patrouille boven de landingsstranden op Iheya Shima, raakte in fel gevecht met de vijand en schoot er bij het achtervolgen van een sectie Japanse jagers twee uit de lucht. Toen hij zag dat er zich nog drie uit het gebied terugtrokken opende hij het vuur op het achterste vliegtuig en venietigde het. Met nog twee overblijvende vijanden achter zich aan, ontweek hij die vaardig en, naderend voor de aanval, gaf hij nauwkeurig vuur, schoot er een naar en bracht zware schade toe aan de andere. Met zijn grote vaardigheid als vlieger en zijn dappere plichtsbesef droeg 1st. Lt. Drake aanzienlijk bij aan het succes van zijn squadron bij het vernietigen van negen Japanse vliegtuigen en hield daarmee de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.

Navy Cross

Bronnen

Foto