TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dorroh, Jefferson David, Jr.

Dienstnummer:
0-9314
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighting Squadron 333 (VMF-333), Marine Aircraft Group 33 (MAG-33), U.S. Marine Corps Aviation, U.S. Marine Corps
Toegekend op:
26 januari 1948
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van divisieleider en piloot van een jager van Marine Fighting Squadron THREE HUNDRED THIRTY-THREE (VMF-333), Marine Air Group THIRTY-THREE (MAG-33), FOURTH Marine Aircraft Wing, in luchtgevechten tegen vijandelijke Japanse troepen tijdens de aanval op Okinawa Shima op de Ryukyueilanden op 22 april 1945.
Major Dorroh leidde zijn groep vliegtuigen in twee aanvallen op meer dan 50 vijandelijke zelfmoord duikbommenwerpers waarbij hij zelf zes Japanse vliegtuigen neerschoot en met zijn onverschrokken energie droeg hij bij aan het volledig op de vlucht jagen van de vijand. Met zijn superieure vliegkunst, zijn moed en zijn dappere plichtsbesef hield Major Dorroh de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.
Navy Cross

Bronnen

Foto