TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Moorer, Thomas Hinman

Geboortedatum:
(Mount Willing/Alabama, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaans (1776-heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: NSN: 0-72396.

Na de Tweede Wereldoorlog diende Thomas Moorer verder bij de U.S. Navy. In die periode onving hij voor zijn verdiensten vijf keer de Navy Distinguished Service Medal, twee keer de Defence Distinguished Service Medal, één keer de Army Distinguished Service Medal en een keer de Air Force Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant)
Eenheid:
Patrol Squadron Twenty-Two (VP-22) U.S. Navy
Toegekend op:
1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk moedige en onverschrokken prestaties als vlieger van een patrouillevliegtuig van Patrol Squadron Twenty-Two (VP-22) tijdens en na een aanval door vijandelijke Japanse toestellen in de omgeving van Kaap Diemen, Australië op 19 februari 1942.

Hoewel Lt. Moorer en zijn tweede vlieger tijdens de aanval gewond raakten, slaagde hij erin zijn zwaar beschadigde en brandende toestel aan de grond te zetten. Zijn moed en leiderschap tijdens een daarop volgende aanval op het reddingsschip en tijdens de ondergane gevaren en ontberingen bij terugkeer van de overlevenden naar het vasteland van Australië passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto