TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Labelle, George Adrien

Geboortedatum:
17 juni 1921 (Montreal/Quebec, Canada)
Overlijdensdatum:
19 januari 1945 (Nabij Den Bosch/Noord-Brabant, Nederland)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek
Vak: XVI. Rij: H. Graf: 14.
Dienstnummer:
D/26301
Nationaliteit:
Canadese

Biografie

Corporal
Governor General's Foot Guards, R.C.A.C.
21st Armd. Regt.

Op 19 januari 1945 werd Labelle gedood door een zeer fataal ongeluk. Een goede vriend en teamgenoot van George was die dag bij hem, samen met een paar andere soldaten in hun kwartier om zich klaar te maken voor een parade.
Gardensoldaat Bell had zijn pistool (een Smith & Wesson 38) de avond ervoor al schoongemaakt, maar wilde de buitenkant met een doek poetsen. Gardisten Bell miste zijn wijsvinger bij het eerste gewricht en daardoor was het soms moeilijk om dingen goed vast te houden. Het pistool gleed uit zijn rechterhand en hij probeerde het te grijpen, maar hij haalde de trekker over met zijn middelvinger en een kogel raakte korporaal Labelle in de maagstreek. Hij kromp meteen ineen van de pijn en riep om hulp. Een arts arriveerde en diende hem eerste hulp toe en gaf hem morfine. Ze brachten George naar een 12th Field Ambulance en een moment later werd hij in shock door een ambulance naar het 8th Canadian Hospital gebracht. Het ongeluk gebeurde om 8.40 uur, om 09.20 uur zat George in de ambulance en om 10.45 uur lag hij in het ziekenhuis, waar hij nog steeds plasma kreeg, maar helaas overleed George om 11.00 uur. De doodsoorzaak was een schotwond in zijn buik.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto