TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Croix de Guerre (1939-1945)

Deze onderscheiding werd op 8 april 1915 ingesteld als erkenning voor een individuele "Mention in Despatches" en kan worden uitgereikt aan alle Franse militairen, ongeacht hun rang en ook aan officieren en manschappen van Geallieerde legers voor een individuele gevechtsactie die dan weer in een dagorder is genoemd. Deze aanbeveling moet worden opgemaakt door een bevelvoerend officier over een leger, een legerkorps, een divisie, een brigade, een regiment of overeenkomstige eenheid van de marine. Wanneer de aanbeveling van het Leger is, bestaat het embleem uit een kleine palmtak van brons, van een Legerkorps is dit een ster van verguld zilver, van een Divisie een zilveren ster en van een Regiment of andere eenheid een bronzen ster. Deze emblemen worden op het lint van de onderscheiding gedragen. Na iedere aanbeveling wordt het bijbehorende embleem uitgereikt, wanneer iemand vijf palmtakken heeft verdiend, draagt hij in plaats daarvan een zilveren exemplaar.
Het lint van het Croix de Guerre 1939-1945 wijkt af van het origineel; het is helderrood van kleur met vier verticale groene strepen door het midden.

Subonderscheidingen

Fourragere bij het Oorlogskruis
Fourragere Croix de GuerreFourragere bij het Oorlogskruis
In de database: 7
Totaal verleend:onbekend

Bronnen