TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

González, César Luis

Geboortedatum:
10 juni 1919 (Adjuntas/Puerto Rico, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
22 november 1943 (Castelvetrano-Trapani/Sicilië, Italië)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

César Luis González Cardona werd op 10 juni 1916 geboren te Adjuntas, Puerto Rico als zoon van Felix González en Augusts Cardona, als één van hun vijf kinderen. Hij ging naar school op de Escuela Secundaria Armstrong en de Ponce High School in Ponce.
César González ging werken en spaarde hiermee geld voor een vliegopleiding. Zijn vliegopleiding kreeg hij bij het Civilian Pilot Training Program aan de California Flyers School of Aviation te Inglewood, Californië. Door de ontwikkelingen in december 1941 kwam hij terecht bij het U.S. Army Air Corps te Albuquerque, New Mexico voor "Advanced Aviator Training".

Na zijn training werd hij als 2nd Lieutenant geplaatst bij het 32nd Squadron, 314th Troop Transport Group, 52nd Troop Carrier Wing, 12th Air Force. De eenheid werd naar Europa gezonden om del te nemen aan Operatie Torch en kwam in Tunesië terecht. Vanuit Tunesië nam de eenheid deel aan de invasie van Sicilië.
González nam deel aan Operatie Husky boven Sicilië als co-pilot van een C-53D Skytrain met Captain Richard B. Ott als piloot.

Op 22 november 1943 stortte het toestel waarin hij vloog neer op de landingsbaan van Castelvetrano, waarbij alle bemanningsleden omkwamen. González werd posthuum tot 1st Lieutenant bevorderd. Op 18 maart 1949 werd zijn lichaam met militaire eer begraven op de Puerto Rico National Cemetery, Sectie A, Rij 0, Graf 175.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

  • Foto 1: Bill Gonyo
  • - Johnston L., ROLL OF HONOR, 314th Troop Carrier Group, World War II, 32nd, 50th, 61st, and 62nd Squadrons

Foto