TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oakes, Eric Raymond

    Dienstnummer:
    1219233
    Nationaliteit:
    Britse

    Biografie

    Raymond Oakes, radiotelegrafist, begon zijn operationele loopbaan op 4 mei 1943 met een aanval op Dortmund. Volgende doelen waren Duisberg, Dusseldorf, Essen, Wuppertal, Bochum, Oberhausen, Krefeld, Gelsenkirchen, Keulen, Milaan, Neurenberg, Gladbach, Berlijn, Kassel, Frankfurt, en Leipzig – veel daarvan meer dan eens. Hij maakte op 9 novemberr 1943 zijn tour af en was daarna betrokken bij trainingen behalve op 2 maart 1945 toen hij deelnam aan de afleidingsaanval "Sweepstake".

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
    Eenheid:
    No. 9 Squadron, Royal Air Force
    Toegekend op:
    21 april 1944
    Aanbeveling:
    Deze NCO heeft 26 operationele vluchten als radiotelegrafist gemaakt met in totaal 156 vlieguren. Hij heeft voortdurend de uiterste bereidheid en plichtsbesef getoond. Zijn harde werk op de grond heeft zich bewezen met zijn doelmatigheid in de lucht terwijl zijn moed en opgewektheid onder de meest moeilijke omstandigheden hem tot een zeer waardevol bemanningslid hebben gemaakt. Hij heeft deelgenomen aan vele aanvallen op het Roergebied als ook op andere zwaar verdedigde doelen in Duitsland, waaronder Berlijn.
    Distinguished Flying Medal (DFM)

    Bronnen

    Foto