TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chilton, Albert Daffurn

Overlijdensdatum:
17 oktober 1970
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

26 november 1928: Company Quarter Master
2 oktober 1934: Orderly Room Sergeant
?: Captain
30 september 1954: Honorary Major

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Orderly Room Sergeant
Eenheid:
1st Battalion Leicestershire Regiment
Toegekend op:
10 januari 1940
Medal for Long Service and Good Conduct (Army)
Periode:
Naoorlogse Periode (1945-Heden)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
No. 17 Personnel and Training Command
Toegekend op:
7 juni 1951
Aanbeveling deel 1:
De achtergrond van deze officier is als volgt:
Nam in januari 1920 dienst in het Leicester Regiment. aangesteld als Lt. (Qr.Mr) General List janauri 1940. Diende bij het Essex Regt. en Parachute Regt. als QM tot december 1944 toen hij tot kampcommandant van de Parachute Training School op Ringway werd benoemd. In maart 1945 werd hij bevorderd tot commandant van alle Airborne Transit Camps. In juni 1945 werd hij uitgekozen als Camp Commander Airborne Corps India. Werd in maart 1946 afgelost. Kreeg in september 1946 een kort dienstverband van 5 jaar en als adjudant geplaatst bij 17 P.T.C. Na opheffing van 17 P.T.C. werd hij als adjudant bij het Depot, The Royal Leicester Regt. geplaatst.
Deze officier heeft gedurende de laatste vier jaar zijn taken op zeer prijzenswaardige manier verricht. Lt Col R.G.G. Harvey, D.S.O., zijn commandant tijdens de oprichting van 17 P.T.C., spreekt lovend over zijn harde werk, initiatief en organisatietalent. Capt. Chilton was voornamelijk verantwoordelijk voor het samenstellen van de staf en de organisatie van het P.T.C. Omdat de A.T.S. de eerdere bewoners van de barakken waren, was er niets dat kon worden overgenomen en alles moest vanaf het begin worden geregeld zonder enige basis waarop kon worden gebouwd. Lt Col Harvey heeft mij gezegd dat, afgezien van de uitzonderlijke deskundigheid en onvermoeibare inspanningen van Capt. Chilton, het valt te betwijfelen of 17 P.T.C. in die beschikbare korte tijd had kunnen worden opgericht.
Een aanbeveling van Lt Col P.G. Uphaer, D.S.O., die het commando van Lt Col Harvey overnam, is aan deze aanbeveling toegevoegd.
Capt. Chilton was adjudant van het Depot sinds de heropening in mei 1948. In mei 1949 werd het 1st Bn Royal Leicester Regt, dat ook in de barakken was gelegerd, op een termijn van 2 weken overzee geplaatst. Op Capt Chilton kwam een grote hoeveelheid werk neer betreffende registratie en ontvangst van die mannen die niet in aanmerking kwamen voor plaatsing overzee. Hij was ook bereid assistentie te verlenen aan het Bn waardoor hij dagelijks tot zeer laat doorwerkte om hen te helpen met de voorbereiding van hun vertrek.
In december 1949 nam Capt. Chiton, naast zijn normale taken, de redactie van het Regimental Magazine en het Secretariaat van de Old Comrades Association over in afwachting van de benoeming van een nieuwe Administrative Officer. Het grootste deel van het werk moet in zijn vrije tijd worden gedaan wat vaak doorwerken betekent tot diep in de nacht en in het weekend. Hij heeft deze taken opgewekt uitgevoerd en heeft zich bewezen als een zeer deskundig redacteur en secretaris.
Ik heb Capt. Chilton altijd een uiterst loyaal en efficiënt officier gevonden die zich door persoonlijke overwegingen nooit van zijn taken heeft laten afleiden. Hij heeft in zijn huidige functie zeer hard gewerkt en heeft vaak aanvullende taken buiten zijn eigen terrein op zich moeten nemen vanwege tekorten in de staf door ziekte of onderbezettin g. Hij heeft gedurende deze hele periode een zeer prijzenswaardige ijver, initiatief en gezond verstand getoond waarom ik hem nadrukkekijk voordraag voor toekenning van de M.B.E.
Deel 2:
Capt Chilton diende onder mijn bevel als adjudant toen ik het bevel voerde over Depot The Royal Leicester Regt en 17 P.T.C. van mei 1947 tot mei 1948. Hij is van onschatbare waarde en alles liep dankzij hem op rolletjes. Hij is een uiterst hard werkende en uitzonderlijk goede organisator die aanzienlijk intiaitef en ijver vertoont.
De Standing Orders die hij opstelde werden op het North Midland District HQ als voorbeeld bewaard.
Wat ik echt goed aan hem vond was niet alleen zijn efficiëncy maar zijn aanstekelijhke bereidheid iedereen te helpen en in het bijzonder het regiment. Hij gaat zeer ver in het helpen van anderen zoals het organiseren van kinderfeestjes, familie uitjes, het helpen van oude kameraden tijdens Kerst, het sturen van kranten en pakjes naar ons 1st Bn in Hong Kong, het zorgen voor kleine groepen op het Depot zoals kadetten en de T.A. die het regimentsmuseum beheren en nog honderden andere kleine taken die hij met zijn bijzondere plichtsbesef en oog voor detail heeft uitgevoerd en van een succes een groot succes heeft gemaakt.
Tot zoverre heeft Capt. Chilton nog geen erkenning gekregen voor zijn werk voor het leger en het Regiment. Ik beveel hem nadrukkelijk aan voor toekenning van de M.B.E.
Member of the Order of the British Empire (MBE)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
Parachute Regiment
Parachutist Badge

Bronnen

Foto