TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Marshall, John William Burton

Geboortedatum:
3 januari 1916 (Trinity Cottages, Quarley/Hampshire, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
9 september 1960 (Keel Strand/Kerry, Ierland)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
2/5th Battalion Leicestershire Regiment, 138th Infantry Brigade, 46th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
20 december 1940
Aanbeveling:
Bij Zuydcoute aan de Belgische grens. Op 29 mei 1940 raakte lt J.W.B. Marshall van het Leicestershire Regiment met andere Britse officieren en manschappen geïsoleerd in een Franse C.C.B. Lt. Marshall was ambulant patiënt.
In de morgen van 29 mei 1940 werden er instructies ontvangen dat lopende patiënten konden vertrekken en zo goed als mogelijk op weg konden maar liggende patiënten zouden achterblijven omdat de Fransen weigerden het nodige transport beschikbaar te stellen.
In plaats van samen met de lopende gewonden te vertrekken bleef deze officier achter om de ontsnapping van de liggende gewonden te regelen.
Laat in de middag kon hij dit uiteindelijk doen door een Franse ambulance te regelen en hoewel hij zelf gewond was, reed hij de gewonden naar een veilige plaats.
Met zijn moed, plichtsbesef en onzelfzuchtigheid was hij verantwoordelijk voor het redden van hun levens of tenminste voorkomen dat zij krijgsgevangenen zouden worden.
Mentioned in Dispatches
Rang:
Lieutenant-Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
GSO I Aldershot District MoD
Toegekend op:
1 januari 1960
Aanbeveling:
Gedurende de afgelopen 2 jaar heeft Lt Col Marshall uitstekend werk verricht, eerst als hoofdinstructeur in Eaton Hall en Mons Officer Cadet School en recent als GSO 1 Aldershot District. Bij de eerdere aanstelling was hij verantwoordelijk voor de integratie van de instructieprogramma's van Eaton Hall en Mons Offiicer Cadet School toen beide scholen werden samengevoegd. Bij dit werk toonde hij het vermogen tot hard werken en origineel denken waarmee alle moeilijkheden werden overwonnen en hij toonde ook veel tact bij het overhalen van officieren van verschillende komaf om als team te werken en enkele van hun meest gekoesterde vooroordelen op te geven.
Als GSO 1 Aldershot District had hij te maken met een grote verscheidenheid aan problemen, variërend van de operationele inzet van 16 Independent Parachute Brigade tot de inrichting van de grote CC kampen op ****.Bovendien heeft hij veel geholpen bij de vooruitgang die is geboekt aan de militaire kant van de Civil Defence Organisation in No. 6 regio.
Zijn charmante optreden en zijn opgewektheid tegenover alle moeilijkheden zijn een inspiratie voor allen die met hem samenwerken. Hij heeft energie, deskundigheid en vaardigheid getoond ver boven het gemiddelde en zijn plichtsbesef is moeilijk te evenaren.
Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen