TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chambers, Ernest

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Squadron Leader (Majoor-Vlieger)
Eenheid:
No. 1 (Middle East) Meteorological Unit, Royal Air Force
Toegekend op:
14 juni 1945
Aanbeveling:
Squadron Leader Chambers heeft meer dan twee jaar de Headquarters Forecast Unit in Alaza onder zijn bevel gehad, het centrum voor ontvangst en verspreiding van meteorologische rapporten en weersverwachtingen. Bovendien heeft hij een uiterst geheime meteorologische decoderingsafdeling opgezet en er toezicht op gehouden waarvan de resultaten van grote waarde zijn geweest en hem de bewondering van de moederorganisatie in dit land heeft opgeleverd. Hij heeft grote technische bekwaamheid en organisatietalent getoond en heeft de gave enthousiasme op te wekken bij al het personeel onder zijn commando. Onlags is Sq Ldr Chambers op een meteorologische missie naar Turkije gestuurd die zeer succesvol is gebleken.
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Wing Commander (Waarnemend Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
No. 1 (Middle East) Meteorological Unit, Royal Air Force
Toegekend op:
1 januari 1946
Member of the Order of the British Empire (MBE)
Aanbeveling:
Voorafgaand aan zijn plaatsing als Deputy Chief Meteorological Officer op dit hoofdkwartier heeft Wing Commander Chambers enkele jaren bekwaam leiding gegeven aan de No. 1 (Middle East) Meteorological Unit in Alaza, het centrum voor ontvangst, opstelling en verspreiding van meteorologische rapporten, verwachtinge en analyses. In de afgelopen paar jaar heeft het onderzoek van de uiterst geheime meteorologische decodeerafdeling in Alaza zijn grootste successen behaald en bij diverse gelegenheden werd waardering ontvangen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Dat was grotendeels te danken aan de opmerkelijke technische bekwaamheid en ijver van deze officier, in combinatie met zijn vermogen enthousiasme op te wekken onder het meteorologische en verbindingspersoneel onder zijn bevel. W Cdr Chambers heeft opmerkelijk werk verricht dat hem bij diverse eerdere gelegenheden al bijzondere bewondering opleverde.

Gesubstitueerd

Bronnen

Foto