TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Campen, van, Pieter

Geboortedatum:
5 mei 1900 (Haarlem, Nederland)
Overlijdensdatum:
10 mei 1940 (Rijswijk (ZH), Nederland)
Begraven op:
Nederlandse Oorlogsgraven Gemeentelijke Begraafplaats Kleverlaan
Vak: 3.00444. 
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dr. Pieter van Campen is geboren 5 mei 1900 in Haarlem. Hij is de zoon van Izaäk van Campen en Wilhelmina Heenk. Als beroep is hij scheikundig ingenieur en gehuwd met Eva Johanna Hageman.Hij was reserve-kapitein bij het onderdeel Wapen der Infanterie van Landmacht. Hij behoorde tot de Mitrailleurcompagnie, 3e bataljon, Regiment Grenadiers. Op 40-jarige leeftijd overlijdt hij op 10 mei 1940 bij de slag om Ypenburg.

"Pieter van Campen heeft zich door moedig optreden tegenover de vijand onderscheiden door bij de verdediging van het vliegveld Ypenburg op 10 mei 1940 – onder hevig luchtbombardement en beschieting uit vliegtuigen – herhaaldelijk de opstellingen van zijn compagnie na te gaan en zelf gedurende de gevechtshandelingen een mitrailleur te bedienen, welke zonder schutter was. Bij de ontwapening van een aantal krijgsgevangen parachutisten werd hij door een schot van onbekende herkomst getroffen in zijn buik.
Volgens de familie is het lichaam van de kapitein aan de Stoffelkade gevonden.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Res. kapitein
Eenheid:
M.C.-III-R.Gr., Wapen der Infanterie
Toegekend op:
6 mei 1946

Postuum toegekend (K.B. nr. 9)
Bronzen Kruis (BK)

Bronnen

Foto