TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Schneider, Cornelis

Geboortedatum:
26 december 1907 (Rotterdam, Nederland)
Overlijdensdatum:
10 mei 1940 (Rotterdam, Nederland)
Begraven op:
Nederlandse Oorlogsgraven Algemene Begraafplaats Crooswijk
Vak: P. Rij: 2. Graf: 58.
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Korporaal
Eenheid:
2e Compagnie Intendancetroepen, Wapen der Infanterie
Toegekend op:
29 juni 1951
"Heeft zich door moedig optreden tegenover de vijand onderscheiden door in de morgen van 10 Mei 1940 te ROTTERDAM, ingedeeld bij de 2e Compagnie Intendancetroepen, zich vrijwillig te melden om deel te nemen aan een patrouille ter sterkte van 10 man onder bevel van een sergeant teneinde te trachten de opmars van de vijand van de Zuidelijke naar de Noordelijke Maasoever te vertragen.

In het bijzonder door, toen een Nederlandse auto bemand met twee Duitse officieren vuur had ontvangen en op de Rijnhaven tot stilstand was gekomen, zich met zijn lichte mitrailleur naar een vlakbij gelegen overdekte schuilloopgraaf te begeven om nog enige vuurstoten met zijn mitrailleur op deze auto af te geven.

Vervolgens door, na zijn terugkeer, toen een vijandelijke zwaarbewapende patrouille van vijftien man, gezeten op motorrijwielen met zijspan, komende uit de richting van de Putselaan, doordrong het vuur daarop met zijn mitrailleur te openen, waarna veel vuur op zeer korte afstand werd terugontvangen.

Tenslotte door tijdens dit hevige vuurgevecht van zeer nabij plotseling met zijn mitrailleur uit de groep te rennen om weer achter de overdekte schuilloopgraaf stelling te nemen, waarbij hij dodelijk werd getroffen."

Postuum toegekend (K.B. nr 31)
Bronzen Kruis (BK)

Bronnen

Foto