TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Skelton, Alfred Fulford

Geboortedatum:
1914 (York/North Yorkshire, Verenigd Koninkrijk)
Dienstnummer:
564369 (NCO)/50599 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Alfred Skelton werd leerlingvliegtuigmonteur in 1930.
Tijdens WO2 diende hij bij No. 38 Squadron as an Waarnemer/Bommenrichter. Hij nam deel aan de aanval op Duitse oorlogsschepen op 3 december 1939 bij Helgoland, missies om de terugtocht van het Britse Expeditieleger te beschermen in mei/juni 1940, etc


Promoties:
? Sergeant
? Warrant Officer
16 januari 1943: Pilof Officer on Probation (emergency)
16 juli 1943: Flying Officer on Probation (war sub)
16 januari 1945: Flight Lieuteant (war sub)

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 38 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
13 september 1940
Aanbeveling:
Sinds december 1939 heeft Sergeant Skelton deelgenomen aan een lange vlucht boven de Noordzee, een nachtelijke verkenning boven Duitsland en 22 operaties boven Helgoland, Noorwegen, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. Niet afgeleid door intens luchtafweervuur dat hij bij vele gelegenheden tegenkwam toont hij als navigator altijd de grootste moed en kalmte bij het leveren van waardevolle steun aan zijn gezagvoerder. Zijn opvallende vastberadenheid, efficiëncy opmerkelijk plichtsbesef gedurende en lange periode zijn een voorbeeld geweest.
22 juli 1940
Opmerkingen van de basiscommandant:
Deze N.C.O. is een navigator en bommenrichter van grote klasse die over een lange periode met groot enthousiasme zijn plicht heeft gedaan.
Opmerkingen door de A.O.C.:
Ik ben het eens met de opmerkingen van de commandant van de eenheid en de basis voor wat betreft het toekennen van bovengenoemde onderscheiding. Deze N.C.O. heeft voortdurend de grootste bereidheid en moed getoond bij het uitvoeren van zijn operaties. Hij is een bommenrichter die voortdurend probeert nieuwe aanvalsmethoden te vinden en is een van de pioneers bij het ontwikkelen van een geslaagde glijvlucht aanval om zoeklichten te slim af te zijn.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto