TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Todd, Andrew Duff

Dienstnummer:
157749
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Andrew Todd diende bij No. 76 Squadron en No. 635 Pathfinder Squadron als Wireless Operator.
In die hoedanigheid was hij betrokken bij de aanval op Kiel waarbij de bekende kruiser Admiral Scheer tot zinken werd gebracht.
Todd bleef in dienst van de RAF tot 1951.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer (2e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 76 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
15 februari 1944
Aanbeveling:
Deze officier heeft 28 missies als radiotelegrafist/boordschutter voltooid van in totaal 173 uur operationeel. Hij heeft aanvallen uitgevoerd op veel van de zwaarst verdedigde doelen waaronder Berlijn, twee keer Keulen, twee keer Hamburg en 11 keer op het Roergebied. Hij bezit een opmerkelijke strijdlust en heeft initiatief en vastberadenheid op een hoog niveau getoond. Hij heeft steeds een zeer hoog niveau van volharding en een goede aanvalsgeest in de strijd getoond en met zijn vindingrijkheid en opgewektheid heeft hij vertrouwen ingeboezemd bij allen waarmee hij in contact kwam.
Opmerkingen van de basiscommandant:
Lid van een zeer dappere bemanning die met zijn samenwerking en vaardigheid in zijn taken aanzienlijk heeft bijgedragen aan het succes van de bemanning. Hij wordt voorgedragen voor toekenning van het Distinguished Flying Cross.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met "FRANCE AND GERMANY"-gesp.
Air Crew Europe Star

Bronnen

Foto