TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pecchia, Leonard John Sam Thomas

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Marinier der Tweede Klasse)
Eenheid:
Fire Group Leader, Company H, 3rd Battalion, 26th Marine Regiment, 5th Marine Division "The Spearhead", U.S. Marine Corps
Uitgereikt voor:
Operatie Detachment
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid, dienend als leider van een Fire Group van Company H, 3rd Battalion, 26th Marines, 5th Marine Division in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Iwo Jima op de Vulkaaneilanden op 2 maart 1945. Tijdens een aanval door de compagnie van Private first class Pecchia tegen een sterk verdedigde heuvelrug waarop enkele stukken geschut waren opgesteld, raakte de leider van de Fire Group ernaast gewond en viel neer aan de door de vijand bezette kant van de heuvel. Snel handelend, hoewel hij zich volledig van het gevaar bewust was, kwam Pfc Pecchia moedig zijn kameraad te hulp en slaagde erin hem te behandelen en af te voeren voordat hij zelf gewond raakte. Zijn initiatief en grote zorg voor het leven van een ander waren in overeenstemming met de hoogste tradities van de Amerikaanse marine.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Silver Star Medal citation

Foto