TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Richardson Jr., Robert Charlwood

Geboortedatum:
27 oktober 1882 (Charleston/South Carolina, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
2 maart 1954 (Rome, Italie)
Begraven op:
United States Military Academy Post Cemetery
Vak: II. Rij: A. Graf: 14.
Dienstnummer:
0-1903
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
2nd Section, General Staff, General Headquarters, American Expeditionary Forces (AEF), U.S. Army
Toegekend op:
1919
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Army Distinguished Service Medal toe te kennen aan Colonel (Cavalry) Robert Charlwood Richardson, Jr., United States Army, wegens uitzonderlijke waardevolle en opmerkelijke diensten verleend aan de Regering van de Verenigde Staten in een positie met grote verantwoordelijkheid tijdens de Eerste Wereldoorlog. Colonel Richardson
organiseerde en leidde de belangrijke strategische en tactische verbindingsdienst van de 2de Sectie, General Staff, General Headquarters American Expeditionary Forces met grote doelmatigheid. Tijdens de operaties bij Meuse-Argonne gaf hij blijk van opmerkelijke militaire talenten en onvermoeibaar plichtsbesef door de efficiënte manier waarop hij het vooruitgeschoven General Headquarters organiseerde en bestuurde, daarme opmerkelijke diensten verlenend aan de American Expeditionary Forces.

War Department, General Orders No. 87
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Eenheid:
Pacific Ocean Areas (POA), Allied Forces
Toegekend op:
1946
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Wegens uitzonderlijk waardevolole en opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staen verleend in een positie met grote verantwoordelijkheid als Commanding General, Paciific Ocean Areas en militair gouverneur van Hawaii van 1943 tot 1945.

War Department, General Orders No. 4
Tweede DSM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Eenheid:
Pacific Ocean Areas (POA), Allied Forces
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Navy Distinguished Service Medal toe te kennen aan Lieutenant General Robert Charlwood Richardson, Jr., (ASN: O-1903) United States Army, wegens uitzonderlijke waardevolle en opmerkelijke diensten verleend aan de Regering van de Verenigde Staten in een positie met grote verantwoordelijkheid als Commanding General, Pacific Ocean Areas, en militair gouverneur van Hawaii, van juni 1943 tot september 1945. Lieutenant General Richardson toonde uitmuntende professionele capaciteiten, een scherp inzicht en initiatief bij voorbereiding en uitvoering van plannen voor de vitale taak het handhaven en coördineren van een gestage stroom voorraden aan legereenheden die een zeer beweeglijke campagne voerden vanaf de Gilbert en Marshall eilanden tot aan de Marianen, Palau en Okinawa en in zijn organisatie van en toezicht op de training van troepen voor een soort oorlogvoering die werd toegepast om de Japanners te verslaan. Als militair gouverneur van Hawaii toonde hij een volwassen oordeel en tact bij het opzetten van een sterke defensie in het gebied met zo min mogelijk ongemak voor de plaatselijke bevolking. Zijn uitblinken als professional, zijn oprechte interesse en plichtsbesef waren factoren die direct bijdroegen aan de geslaagde voortzetting van de oorlog tegen het Keizerrijk Japan en waren voortdurend in overeenstemming met de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Eenheid:
Pacific Ocean Areas (POA), Allied Forces
LoM
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een Legion of Merit toe te kennen aan Lieutenant General Robert Charlwood Richardson, Jr., (ASN: O-1903) United States Army, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als Commanding General, Pacific Ocean Areas en militair gouverneur van Hawaii van 1943 tot 1946.
Legion of Merit - US Military
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
14th Cavalry Regiment
Wegens dapperheid in actie tijdens de expeditie tegen de Moros op de Filippijnen van 1904 tot 1905.
Silver Citation Star
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
14th Cavalry Regiment
Purple Heart
Philippine Campaign Medal
Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)

3 campaign stars
World War I Victory Medal

Bronnen

Foto's