TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harris, Bernard Francis Rawson

Overlijdensdatum:
27 mei 1942
Begraven op:
Monument Vermisten van het Gemenebest El Alamein
Dienstnummer:
155231
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Second-Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
171th Light Anti-Aircraft Battery, 59th Light Anti-Aircraft Regiment R.A., 150th Infantry Brigade, 50th (Northumbrian) Infantry Division, British Army
Toegekend op:
12 mei 1942
Aanbeveling:
Deze officier voerde het bevel over een sectie AA geschut tijdens de operaties tegen het vliegveld bij Martuba op 21 maart 1942. Hij nam voortdurend de plaats in van leden van zijn geschutsbemanningen die gewond waren geraakt, leidde het vuur, laadde en richtte de kanonnen. Zijn sectie was verantwoordelijk voor het neerschieten van een vijandelijk toestel en het beschadigen van diverse andere. Later toen de munitie begon op te raken ging hij zelf rond met wagens met munitie en deelde die uit. Drie wagens waarin hij zat werden tijdens vijandelijke luchtaanvallen achter elkaar in brand geschoten maar hij was volkomen onbewogen en slaagde erin het grootste deel van de munitie te lossen howel brandende munitie overal om hem heen explodeerde. 2nd Lt Harris was volledig verantwoordelijk voor het behoud van veel waardevolle munitie voor gebruik tegen de vijand.

Midden-Oosten
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto