TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pedley, Michael George Foster

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Wing Commander (Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
No. 131 (County of Kent) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
11 september 1942
Uitgereikt voor:
Operatie Jubilee
Aanbeveling:
In de afgelopen drie maanden heeft deze officier aan 38 operationele vluchten deelgenomen waaronder verkenningen voor scheepvaart. Tijdens de gecombineerde operatie bij Dieppe op 19 augustus 1942 toonde hij grote ijver en een gezonde vechtlust. In de avond, toen de vijand een luchtaanval probeerde te doen in de buurt van een van onze vliegvelden werd die onderschept door het door Wing Commander Pedley geleide squadron waarbij ten minste twee vijandelijke bommenwerpers werden vernietigd. Deze officier is een squadroncommandant met opmerkelijke deskundigheid.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Group Captain (Waarnemend Kolonel-Vlieger)
Toegekend op:
13 maart 1945
Aanbeveling:
Deze officier heeft veel operationele vluchten gemaakt. Tijdens de gevechten in Tunesië nam Group Captain Pedley deel aan zeer veel missies en schoot twee vijandelijke vliegtuigen neer. Gedurende deze operaties toonde hij de hoogste graad van vastberadenheid en plichtsbesef. Bij latere operaties heeft Group Captain met opvallend succes grote formaties vliegtuigen aangevoerd. Zijn leiderschap was van hoge kwaliteit en zijn onbetwijfelbare capaciteiten werden weerspiegeld in de successen van de formaties onder zijn commando.
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Group Captain (Waarnemend Kolonel-Vlieger)
Toegekend op:
15 maart 1946
"Ter erkenning van waardevolle diensten in connectie met de oorlog."
Air Force Cross

Bronnen

Foto