TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bradley, Mark Edward

Geboortedatum:
10 december 1907 (Clemson/South Carolina, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
22 mei 199 (Riverside/California, Verenigde Staten)
Begraven op:
United States Military Academy Post Cemetery
Vak: XXIV. Rij: 1. Graf: 215.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
1st Tactical Air Force Service Command, U.S. Army Air Forces
Aanbeveling:
Colonel (Air Corps) Mark Edward Bradley, Jr., United States Army Air Forces, werd onderscheiden met een Legion of Merit wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog. De uitzonderlijk opmerkelijke prestaties van Colonel Bradley en zijn loyale bijdragen strekken hem en de United States Air Forces tot de hoogste eer.
Legion of Merit - US Military
Periode:
Vietnam Oorlog (1955-1975)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Toegekend op:
1962
Aanbeveling:
Lieutenant General Mark Edward Bradley, Jr., United States Army Air Force, werd onderscheiden met een Air Force Distinguished Service Medal (Army Design) wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika in een positie met grote verantwoordelijkheid als Assistant Deputy Chief of Staff for Materiel op het Air Force hoofdkwartier in Washington, D.C., stafchef voor Materieel en vervolgens als Deputy Chief of Staff Systemen en Logistiek van 1956 tot 1961. De uitzonderlijk opmerkelijke prestaties van Colonel Bradley en zijn loyale bijdragen in dienst van zijn land strekken hem en de United States Air Force tot de hoogste eer.

Department of the Air Force, General Orders No. G-64
Distinguished Service Medal - Air Force
Periode:
Vietnam Oorlog (1955-1975)
Rang:
General (Generaal)
Toegekend op:
1965
Aanbeveling:
General Mark Edward Bradley, Jr., United States Army Air Force, werd onderscheiden met een Bronze Oak Leaf Cluster in plaats van een tweede Air Force Distinguished Service Medal (Army Design) wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika in een positie met grote verantwoordelijkheid, culminerend in Commander U.S. Air Force Logistics Command, from 1961 to 1965. De uitzonderlijk opmerkelijke prestaties van Colonel Bradley culmineerden in een lange en opmerkelijke loopbaan in dienst van zijn land en zijn loyale bijdragen in dienst van zijn land strekken hem en de United States Air Force tot de hoogste eer.

Department of the Air Force, General Orders No. GB-200 (1965), Corrected by GO No. GB-214
Distinguished Service Medal - Air Force

Tweede BSM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto's