TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kemp, William John

Dienstnummer:
7811727
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

William Kemp diende bij het Bedfordshire and Hertfordshire Regiment in Afrika. Hij klom op tot de rang van Captain (war subs) en kreeg na de oorlog, op 15 oktober 1951, een korte aanstelling Lieutenant (Qr-Mr) bij de Royal Electrical Mecahanical Engineers.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer 3rd Class
Eenheid:
1 Bedfordshire and Hertfordshire Regiment (Worthing)
Toegekend op:
24 februari 1942
Aanbeveling:
Platoon Sergeant-Major Kemp voerde op 22 november 1941 het bevel over een peloton dat een sterke vijandelijke stelling aanviel buiten de oostelijke perimeter van het fort Tobroek. Gedurende de hele opmars van zijn peloton over een lange ongedekte route naar de vijandelijke stelling ging deze Warrant Officer steeds voor zijn mannen uit en moedigde hen aan.
Bij aankomst bij de draadversperring van de vijand stond deze W/O met volledige minachting voor persoonlijk gevaar in een ongedekte positie en stuurde de secties van zijn peloton door de openingen die hij had gevonden. Zijn kalmte en moed hadden een rustgevende invloed op zijn peloton. De zorg waarmee hij zijn peloton door de versperring en naar de diverse vijandelijke posten leidde verzekerden het succes van de aanval.
Toen de doelen waren veroverd kroop deze officier ondanks zijn verwondingen tussen de hangars door waarin zijn mannen zaten om hen aan te moedigen. Gedurende de hele periode werd het gebied zwaar beschoten door artillerie en mortieren en lag ook onder vijandelijk mitrailleurvuur. Gedurende de aanval was het optreden van deze W/O tegenover de vijand van een uitzonderlijk hoog niveau.
Distinguished Conduct Medal (DCM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

1 gesp: Palestine
General Service Medal 1918-1962

Bronnen

Foto