TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Farrish, Linn Markley

Geboortedatum:
3 oktober 1901 (Rumsey/California, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
11 september 1944 (Joegoslavie)
Dienstnummer:
0-884213
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
Company B, 2677th OSS Regiment, Office of Strategic Services (OSS), U.S. Government
Toegekend op:
8 november 1944
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen het Distinguished Service Cross postuum toe te kennen aan Major Linn Markley Farish (ASN: O-884213), United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company B, 2677th Regiment, Office of Strategic Services in actie tegen vijandelijke troepen op de Balkan van 18 april tot 16 juni 1944.
Major Farish’ landing per parachute in door de vijand bezet gebied, zijn leiderschap en zijn resolute optreden onder groot gevaar gedurende een lange periode bij de succesvolle voltooïng van een uiterst gevaarlijke en moeilijke missie vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de stridkrachten van de Verenigde Staten. Tijdens een latere gevaarlijke opdracht die van vitaal belang was voor verdere militaire operaties, kwam Major Farish om het leven toen zijn vliegtuig in de loop van de operatie neerstortte.
De onverschrokken actie van Major Farish, zijn persoonlijke moed en zijn vurig plichrsbesef
vormen een voorbeeld voor de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika en strekken hem, zijn eenheid en de Landmacht van de Verenigde Staten tot hoge eer.

Headquarters, U.S. Army-Mediterranean Theater of Operations, General Orders No. 125
--
Postuum toegekend
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto