TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Carr, Jack Theobald

Geboortedatum:
1 juli 1903 (Harwich/Essex)
Overlijdensdatum:
27 juli 1984
Dienstnummer:
1052363
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Nadat hij van het dek van de Grafton was gered, zou Carr de rest van de oorlog in Engeland dienen. Op 21 juni 1940 kwam hij terug bij het 2nd Survey Regiment en werd op 25 juni 1940 toegevoegd aan de Survey School. Hij behield deze functie voor de rest van de oorlog en werd op 2 augustus 1945 ontslagen in de rang van Warrant Officer 2nd Class en Battery Sergeant Major.
Carr ging later aan het werk als voorman in de haven en woonde in Manningtree in Essex.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
2nd Survey Regiment, II Corps, British Army
Toegekend op:
27 augustus 1940
Aanbeveling:
Deze N.C.O. was op 29 mei 1940 aan boord van H.M.S. Grafton toen het schip in de haven van Duinkerken door een torpedo werd geraakt. Hij bevond zich in een groep militairen van diverse eenheden die onder dek zaten. Toen de torpedo doel trof ontstond er een run naar de dichtstbijzijnde uitgang. Sergeant Carr nam onmiddellijk de leiding en door zijn kalme optreden maakte hij een eind aan de paniek en hield de mannen onder dek rustig totdat bevel was gegeven om over te stappen op het reddingsschip. Sgt Carr hielp toen de gewonde mannen en deed alles wat hij kon om te helpen bij de evacuatie van het schip. Zijn laatste actie voordat hij de Grafton verliet was terug gaan onder dek om een gewonde man te redden die was achtergebleven.
Distinguished Conduct Medal (DCM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
1940
Medal for Long Service and Good Conduct (Army)

Bronnen

Foto