TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Saul, Arthur Peter

Geboortedatum:
31 mei 1915
Overlijdensdatum:
december 2010
Dienstnummer:
2016624
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Company Quartermaster-Sergeant
Eenheid:
184th Field Company R.E., GHQ Troops Engineers, Headquarters, Second Army, British Army
Toegekend op:
1 februari 1945
Uitgereikt voor:
Operatie Overlord
Aanbeveling:
Company Quartermaster Sergeant Saul was cqms van 184 Field Company Royal Engineers sinds december 1942. In deze hoedanigtheid heeft hij de compagnie zien veranderen van een Special Tunneling Coy tot een Field Coy die later als speciale taak Beach Coy kreeg tijdens de aanval.
Dit alles betekende een grote verandering in G.1098 uitrusting en het was grotendeels te danken aan de inspanningen en doelgerichtheid van C.Q.M.S. Saul dat de eenheid juist en volledig werd uigerust om deel te nemen aan Operatie Overlord.
Zijn taak werd bemoeilijkt door de wisseling van commandanten waardoor hij onvermijdelijk meer verantwoordelijkheden kreeg en door de vele wisselingen van locatie en herkomst van bevoorrading.
Binnen 24 uur nadat de compagnie in Normandië was geland werd vrijwel de hele voorraad G.1089 materiaal door vijandelijke actie vernield maar niet uit het veld geslagen door deze tegenslag ging C.Q.M.S. Saul onmiddellijk aan het werk om de eenheid opnieuw uit te rusten en het is aan zijn onvermoeibare energie te danken dat de compagnie weer over haar voorraden beschikt. Hij heeft een fraai voorbeeld gesteld van plichtsbesef en doelmatigheid.

LG 36917/674.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto