TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cavendish, Andrew Robert, 11th Duke of Devonshire

Geboortedatum:
2 januari 1920 (London, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
3 mei 2004 (Chatsworth/Derbyshire, Verenigd Koninkrijk)
Dienstnummer:
156045
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Andrew Robert Buxton Cavendish, 11th Duke of Devonshire diende tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Coldstream Guards. Hij werd na de oorlog Minister of State for Commonwealth Relations.

Titels:
tot 1944: Lord Andrew Cavendish
1944-1950: Marquess of Hartington

Militaire loopbaan/bevorderingen:
2 november 1940: Second Lieutenant
?: Acting Captain

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Captain (Waarnemend Kapitein)
Eenheid:
No. 4 Company, 3rd Battalion Coldstream Guards, 24th Guards Brigade, 6th South African Armoured Division, South African Army
Toegekend op:
7 december 1944
Aanbeveling:
Op 27 juli 1944 kreeg No 4 Coy, 3rd Bn Coldstream Guards onder commando van Captain The Lord Andrew Cavendish opdracht om Pt 302 ten zuiden van Strada te veroveren. De compagnie rukte op naar het doel en kwam daarbij onder hevig granaatvuur. Captain The Lord Andrew Cavendish was hier niet bij aanwezig want hij was naar voren gegaan om een verkenning uit te voeren. Bij zijn terugkeer trof hij zijn zeer vermoeide troepen, waarvan er diverse gewond waren, in grote verwarring aan. Ondanks voortdurend granaatvuur verzamelde Captain The Lord Andrew Cavendish zijn mannen, liet zijn gewonden afvoeren, leidde zijn compagnie dapper naar het doel en consolideerde het. Gedurende de volgende 24 uur, met de vijand aan 3 kanten en zonder munitie aan de 4de, bleef zijn compagnie zonder voedsel of water op zijn positie. Gedurende deze uiterst moeilijke periode hield Captain The Lord Andrew Cavendish het moreel van zijn mannen hoog door zijn eindeloze opgewektheid, energie en minachting voor gevaar. Na 36 zeer moeilijke en gevaarlijke uren werd zijn compagnie afgelost na zijn positie onder de moeilijkste omstandigheden te hebben behouden.
Het voorbeeld en het leiderschap van Captain The Lord Andrew Cavendish waren ongetwijfeld verantwoordelijk voor zowel het veroveren als het behouden van Pt 302 terwijl zijn persoonlijke moed een inspiratie vormde voor zijn mannen.
Military Cross (MC)
Periode:
Naoorlogse Periode (1945-Heden)
Toegekend op:
1996
Order of the Garter

Bronnen

Foto