TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hewitt, Beverley Stevens "Bill"

Dienstnummer:
5111697
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Beverly Stevens Hewitt was de oudste zoon van Harry en Edith Hewitt. Later in zijn leven woonde Bill in St. Helens en het staat vast dat hij vrijwilli zijn diensten aanbood aan de Women’s Royal Voluntary Service. In 1989 was hij regelmatig chauffeur op de plaatselijke "meals on wheels" ronde, ook staat vast dat hij op 31 oktober 1995 werd onderscheiden met de W.R.V.S. Long Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
7th Battalion Royal Warwickshire Regiment, 2 DIV
Toegekend op:
31 januari 1945
Aanbeveling:
Na zijn gevangenname bij Ieperen op 27 mei 1940, deed Hewitt zijn eerste ontsnappingspoging toen hij op transport was naar Duitsland. Hij werd drie dagen later opgepakt door een andere colonne. Hewitt ontsnapte weer, ging op weg naar Boulonge maar werd door Duitse troepen bij Abbéville weer opgepakt en naar Duitsland megenomen.
Ondanks een veroordeling tot 28 dagen na elke poging en een keer drie maanden in het strafkamp, ontsnapte hij vier keer uit werkploegen. Hij probeerde drie keert naar Rusland te komen en een keer naar Joegoslavië. Hij probeerde ook aan boord te komen van een schip naar Zweden.
Tijdens de gedwongen mars naar het westen ontsnapte hij drie keer uit de colonne maar werd elke keer weer gepakt. Op 19 januari 1945 slaagde hij er eindelijk met ongeveer 50 andere gevangen uit de colonne weg te komen en hij verborg zich in een schuur ten noorden van Stendal totdat de Amerikanen daar op 13 april 1945 aankwamen.

In eerste instantie voorgedragen voor een BEM.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto