TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Codlin, William Thomas

Dienstnummer:
B.88364
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Signalman
Eenheid:
Royal Canadian Corps of Signals
Toegekend op:
24 januari 1946
Aanbeveling:
Tussen december 1944 en maart 1945 bouwde 2 Canadian Corps Signals twee nieuwe verbindingsvoertuigen in Wijchen in Nederland. Geschikte kabelmonteurs waren niet beschikbaar voor het aanleggen van de gedetailleerde bedrading met ongeveer 8.000 soldeerverbindingen in elk voertuig. Voor dit werk werd Signalman Codlin, een kabelmonteur aan het hoofd gesteld van drie kabelmonteurs en vijf Nederlandse technici. Hij stelde taken voor zichzelf en zijn assistenten, bepaalde het tempo door zijn eigen werk en controleerde elk detail nadat het voltooid was. Bovendien droeg hij diverse ingenieuze oplossingen aan voor problemen die ontstonden naarmate het werk vorderde. Signalman Codlin wijdde zich zo grondig aan zijn werk dat eindcontroles volkomen bevredigend waren en de voertuigen werden op tijd afgebouwd voor gebruik tijdens de voorbereidingen op de oversteek over de Rijn.
Gedurende de hele opmars door Frankrijk, België en Nederland heeft deze Signalman, hoewel hij slechts was opgeleid tot kabelmonteur, een uitmuntend plichtsbesef getoond en een hardnekkige vastberadenheid om het ingewikkelde van verbindingsvoertuigen onder de knie te krijgen. Zijn succes heft veel bijgedragen aan het verminderen van storingern in de communicatie van het korps en aan het leveren van grotere inspanningen door zijn kameraden.

LG 37442/633.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto