TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dieleman, Jeras Willem

Geboortedatum:
5 april 1924 (Krabbendijke, Nederland)
Overlijdensdatum:
18 februari 1994 (Nunspeet, Nederland)
Dienstnummer:
240405027
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1e Luitenant
Toegekend op:
5 december 1952
Heeft zich door moedig optreden tegenover de vijand onderscheiden door, na als medewerker te zijn toegetreden tot een belangrijke verzetsorganisatie in bezet NEDERLAND, eind september 1944 in opdracht van deze organisatie zich van bezet gebied ('t GOOI) door de vijandelijke linies naar het reeds bevrijde deel van ZUID-NEDERLAND te begeven om verband op te nemen met Geallieerde strijdkrachten en onder gevaarvolle en moeilijke omstandigheden daarin te slagen.

Voorts door de volgende avond, na verschillende vergeefse pogingen, opnieuw de vijandelijke linie te passeren en teruggekeerd zijnde verslag uit te brengen. Tenslotte door, na daartoe te zijn aangezocht, twee dagen daarna zich nogmaals onder gevaarvolle omstandigheden in de onmiddellijke nabijheid van vijandelijke troepen en opstellingen door de vijandelijke linies te begeven en aan zijn opdracht verder gevolg te geven. Door dit optreden belangrijke diensten te bewijzen aan de Geallieerde oorlogvoering en de Nederlandse Regering.

KB nr 17
Bronzen Kruis (BK)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Uitgereikt met 1 gesp
Oorlogsherinneringskruis (OHK)

Bronnen

Foto