TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Carey, Garth Wells Fuller

Geboortedatum:
25 april 1916 (Christchurch, New Zealand)
Overlijdensdatum:
14 juli 1940
Dienstnummer:
36169
Nationaliteit:
Nieuw-Zeelandse (1907-1947, Dominion VK)

Biografie

Op 14 juli 1940 vloog de Lockheed Hudson Mk I, N7231 tijdens een oefenvlucht tegen de kabel van een versperringsballon en stortte neer. Alle inzittenden (Carey, Pilot Officer Phillip Knox Vartan, piloot uit Nieuw Zeeland en Sergeant George Alexander Matthews, boordschutter) werden gedood.
Carey werd begraven op de Hylton (Castletown) begraafplaats, sectie D, rij 1, graf 730.

Bevordering(en):
15 maart 1939: Pilot Officer (5 years on the active list)

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer (2e Luitenant-vlieger)
Toegekend op:
19 januari 1940
Aanbeveling:
"Pilot Officer Carey and Leading Aircraftman Crumpton
waren respectievelijk piloot en boordschutter van een van drie vliegtuigen die in januari 1940 boven de Noordzee patrouilleerden toen ze op twee vijandelijke vliegtuigen stuitten. Pilot Officer Carey opende van zeer korte afstand het vuur en slaagde erin de eerste vijandelijke machine brandend neer te schieten. Hij viel toen het tweede toestel aan totdat de munitie van zijn neusgeschut op was en door zijn vaardig manoeuvreren stelde hij Leading Aircraftman Crumpton in staat zijn geschut te richten en van korte afstand zware schade toe te brengen.
De bekwaamheid en kalmte van Leading Aircraftman Crumpton in het omgaan met zijn geschut speelde een grote rol in het met succes beëindigen van het gevecht.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto

Thema's