TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Perry, George Isaac Charles

Dienstnummer:
4809235
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
The Lincolnshire Regiment
Toegekend op:
21 oktober 1941
Aanbeveling:
Op 3 juli 1941, kort na 11:15 stortte een vliegtuig van het R.A.F. Station Scrampton neer op de weg van Lincoln naar Burton en vloog in brand direct nadat het op de grond neer kwam.
Privates Foster en Perry, die op dat moment langs reden, verlieten onmiddellijk hun auto, gingen naar het brandende wrak, tilden de piloot uit de cockpit en sleepten hem bij de vlammen vandaan, waardoor ze zijn leven redden. Ze probeerden toen de radiotelegrafist/boordschutter te bevrijden die in de wrakstukken zat opgesloten maar tegen deze tijd ontploften de zuurstofflessen en de munitie overal om hen heen, door de hitte van de vlammen konden ze hem niet bereiken en hij verbrandde helaas levend.
Het lijdt geen twijfel dat Privates Foster en Perry door hun koelbloedige moed en volledige minachting voor hun eigen veiligheid verantwoordelijk waren voor het redden van het leven van de piloot van een branden vliegtuig waarvan de brandstoftanks op elk moment konden ontploffen.

WO 373/66/1427
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto