TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Edwards, Edward Wallace

Dienstnummer:
405322
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Cpl (later L/Sgt) Edward Wallace Edwards, Royal Tank Corps, diende bij het 50ste Royal Tank Regiment als tankcommandanr gedurende de campagnes in Noord-Afrika en inj Italië. Cpl Edwards werd onderscheiden met de Military Medal en nam deel aan de campagne tegen de communisten tijdens de Griekse burgeroorlog.
Edwards liep ernstige brandwonden op toen zijn tank werd getroffen. Na te zijn hersteld van zijn verwondingen fungeerde hij als chauffeur van Montgomery.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
"C" Squadron, 46th (Liverpool Welsh) Royal Tank Regiment, Arkforce, Land Forces Greece (LFG), British Army
Toegekend op:
10 mei 1945
Aanbeveling:
In Athene, in de nacht van 31 december 1943 op 1 januari 1944 deed de ELAS een aanval op een van de verst vooruitgeschoven posities in de sector van C Squadron dat onder commando stond van Corporal Edwards. Ondanks een vastberaden aanval hield de post stand en vielen er geen gewonden hoewel er een aantal bij de ELAS viel. De volgende morgen realiseerde Cpl Edwards zich dat de vijand het huis tegenover zijn post had bezet. Edwards nam twee man mee en viel de positie aan; toen ze het huis binnenvielen ontdekten ze dat de ELAS gangen had gegraven vanaf de achterkant van het huis en zich voorbereidden om het huis in staat van verdediging te brengen. Vastbesloten om de possitie te zuiveren zette Cpl Edwards zijn aanval door. Als gevolg werden twee ELAS leden gedood en een derde raakte gewond. Dankzij de agressieve leiding van Cpl Edwards waren er wapens en munitie buitgemaakt en de ELAS probeerde nooit meer een huis vlak bij zijn positie te bezetten.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto