TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hall, Ernest

Dienstnummer:
1759021
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 207 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
21 september 1945
Aanbeveling:
Deze N.C.O. heeft nu zijn eerste operationele tour van 36 geslaagsde missies voltooid als rugschutter van een Lancaster, met niet minder dan 252 vlieguren operationeel. Bijna al zijn missies waren tegen sterk verdedigde doelen in Duitsland zelf en veel ervan op lange afstand zoals München (2x) Bohlen (2x), Politz (2x) Brux, Trondheim Lutzkendorf.
Op 4 december 1944, op een bombardementsvlucht naar Heilbronn viel een Ju 88 aan. F/Sgt. Hall kwam onmiddellijk in actie en met een goed geplaatste vuurstoot verdreef hij het vijandelijke toestel terwijl de vlammen eruit sloegen. De bemanning voltooide de missie en het vijandelijke toestel werd als beschadigd opgeëist.
Nogmaals, op 8 februari 1945 toen ze het doel bij Politz naderden, werd zijn toestel door een Ju 88 aangevallen die een voltreffer plaatste op het bakboord hoogteroer voordat hij werd gezien, waardoor de Lancaster voor de piloot zeer moeilijk bestuurbaar werd. F/Sgt. Hall kreeg de jager in het vizier en gaf kalm zijn instructies aan de piloot om in een goede afvuurpositie te komen. Zijn vuur, samen met dat van de staartschutter had als gevolg een bevestigde vernietiging van het vijandelijke toestel. Het doel werd daarna met succes gebombardeerd.
F/Sgt. Hall heeft voortdurtend buitengewone moed en bereidheid tot operaties getoond en was altijd bereid om als reserve te vliegen, met als resultaat dat hij zijn operationele tour eerder heeft voltooid dan de rest van zijn bemanning. Zijn werk zowel in de lucht als op de grond is van een buitengewoon hoog niveau geweest en zeer prijzenswaardig. Zijn moed en plichtsbesef zijn een inspirerend voorbeeld geweest voor zijn bemanning en zijn collega schutters.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto