TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Walker, Cephas Percy

Geboortedatum:
1904
Overlijdensdatum:
1972
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Geboren in 1904, was Cephas Percy Walker 37 jaar oud toen hij zijn BEM toegekend kreeg. Zijn beroep als Master Builder, stelde hem in staat te begrijpen hoe de ocnstructie van gebouwen in elkaar zat en waar en hoe veilig te opereren wanneer hij mensen probeerde te redden of slachtoffers uit gebouwen te halen, met de minste risico van verdere instorting. Hij was de Team Leader van zijn Section.
Cephas overleed in 1972. Hij liet een vrouw en 2 zonen en drie dochters achter.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rescue Party Leader
Eenheid:
Woolwich, Civil Defence Rescue Service
Toegekend op:
3 oktober 1941
Aanbeveling:
Een gebouw werd door een hoog explosieve bom verwoest en er lagen mensen bedolven onder het puin. Leider Walker groef een tunnel onder het puin en verleende eerste hulp aan en man die vastgepind lag door ijzeren balken waarop enkele blokken beton rustten. Om hem te bevrijden moest Walker die brokken weghakken met een hamer en een beitel en dat vergde enkele uren inspannend werk. In die tijd werkte hij onder de meest moeilijke en gevaarlijke omstandigheden omdat de mogelijkheid bestond dat er stalen binten naar beneden zouden vallen. Hij werd hier herhaaldelijk voor gewaarschuwd maar bleef doorwerken totdat het slachtoffer uiteindelijk werd bevrijd. Hoewel hij ernstig uitgeput was, bleef Walker het werk leiden totdat alle bedolven personen waren gevonden.
Walker’s kalmte, moed en initiatief vormden een inspiratie voor allen die met hem werkten.

Civil Division.
LG 35393/5707.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto