TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harding, Ronald William

Dienstnummer:
204163
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Lieutenant Ronald Harding kwam uit Eltham, zuid Londen. Hij volgde zijn opleiding aan Haimo Road School in Eltham en daarna aan de Woolwich County School. Na het voltooien van zijn opleiding ging hij naar het hoofdkantoor van de Woolwich Equitable Building Society. Hij nam op 18 april 1940 dienst bij de Royal Artillery en klom op tot hij een aanstelling kreeg. Hij diende als commandant van H batterij bij 226 Bttery 57th (East Surrey) Anti-Tankregiment Royal Artillery tijdens de slag bij Munassib in september 1942 in Noord-Afrika. Tijdens deze slag werd hij voorgedragen voor het Military Cross.
Harding bleef na te zijn hersteld van zijn verwondingen bij de eenheid en diende gedurende de hele campagne in Italië. Hij verliet het leger in 1946.

6 september 1941: Tweede Luitenant

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
226th Battery, 57th (East Surrey) Anti-Tank Regiment R.A., Corps Troops, X Corps, British Army
Toegekend op:
14 oktober 1943
Aanbeveling:
Deze officier heeft vanaf september 1942 het bevel gevoerd over een anti-tankeenheid. Hij heeft voortdurend de grootst mogelijke plichtsbetrachting getoond. Beschietingen met mitrailleurs of granaten hebben hem nooit weerhouden van zijn taak zijn geschut op de meest voordelige positie op te stellen. Hij heeft zich ook net zo onverschillig getoond voor de effecten van vermoeidheid. Hij heeft zich in het bijzonder onderscheiden tijdens de slag om Munassib van september 1942 toen hij ondergeschikt was aan 6 Queen’s. Hij lag drie dagen in die positie en twee van zijn No. 1s en twee andere soldaten gewond raakten maar hij bleef voortdurend bij zijn geschut langs gaan, zijn mannen aanmoedigend en betere posities verkennend. Uiteindelijk raakte hij zelf gewond maar hij weigerde te worden afgevoerd totdat hij verslag had uitgebracht aan zijn batterijcommandant en zijn vervanging geregeld. Alles bij elkaar is zijn optreden gedurende de hele periode van het hoogste niveau en een grote inspiratie voor zijn mannen geweest.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto