TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chandler, Richard

Dienstnummer:
28370
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bevorderingen:
30 januari 1924: 2e Luitenant
? Luitenant
? Kapitein
31 januari 1941: Majoor
7 juli 1947: Luitenant-Kolonel
17 november 1950: Kolonel
27 maart 1958: pensioen/ontslag met de ererang van Brigadier

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Lieutenant-Colonel (Tijdelijk Luitenant-Kolonel)
Eenheid:
1/4 Hamphire Regiment
Toegekend op:
13 januari 1944
Aanbeveling:
Deze officier kreeg geelzucht voordat de expeditie vertrok. Hij was zich bewust van de belangrijke rol die zijn eenheid was toegewezen en weigerde dus zich ziek te melden. Hij leidde de aanval op 9 september en zijn bataljon veroverde al zijn doelen (en veroverde terloops drie batterijen 88mm geschut die de stranden onder vuur konden nemen). Zonder dit succes had op D-Day het bruggenhoofd niet kunnen worden gevestigd. Lt.Col Chandler was met zijn persoonlijke leiding en zijn vooruitgeschoven verkenningen (met volledige minachting voor vuur van zowel klein kaliber als mortieren) direct verantwoordelijk voor dit wapenfeit.
Hij bleef zijn bataljon aanvoeren en leidde persoonlijk het afslaan van een tegenaanval op 14 september toen hij van mij bevel kreeg zich ziek te melden. Ondanks zijn ziekte bleef hij voortdurend evenwichtig, waakzaam en agressief en inspireerde zijn mannen tot hetzelfde.

Toegekend als onmiddellijke DSO.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

Foto