TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McCracken, Angus Murray

Geboortedatum:
1895 (Newcastle/Tyne and Wear, Groot-Brittannië)
Overlijdensdatum:
12 december 1943 (Monte Camino, Italië)
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Napels
Vak: III. Rij: G. Graf: 17.
Dienstnummer:
45919
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Angus McCracken werd in 1915 onderscheiden met het Military Cross. Tussen de oorlogen was hij rugbyspeler en accountant.
Op 4 december, tijdens de slag om Monte Camino (Cassino?) raakte onze Lieutenant-Colonel McCracken dodelijk gewond en stierf op 12 december aan zijn verwondingen.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Lieutenant-Colonel (Tijdelijk Luitenant-Kolonel)
Eenheid:
64th Field Regiment R.A., Divisional Troops, 56th (London) Infantry Division, British Army
Toegekend op:
11 januari 1944
Aanbeveling:
Lt.Col. A.M. McCracken, MC, 64 Field Regiment, was artillerieofficier ter ondersteuning van 167 (London) Infantry Brigade tijdens de gevechten in het bruggenhoofd van Salerno. In de avond van 11 en 15 september leverde hij zulk snel en nauwkeurig vuur waardoor hij grotendeels verantwoordelijk was voor het uiteen slaan van twee vastberaden aanvallen door de Duitsers die gelanceerd werden met de bedoeling onze troepen in zee terug te drijven. Lt.Col. A.M. McCracken, MC toonde onvermoeibare energie en plichtsbesef en het succes van het artillerievuur was grotendeels te danken aan zijn leiding over de eenheid en vooruitziende blik bij de voorbereiding van dergelijke aanvallen. Hij nam moedige beslissingen door zijn vuur korter te leggen toen de vijand een gedeeltelijke doorbraak had gemaakt en het was grotendeels aan zijn inzet van artillerie te danken dat het bruggenhoofd stand hield.

Toegekend als onmiddellijke DSO.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

Foto