TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Liddle, Arthur

Dienstnummer:
1132613 (NCO)/155549 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 107 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
15 december 1942
Aanbeveling:
Op een dag in november 1942 waren Flying Officer Turner en Sergeant Liddle respectievelijk piloot en navigator van een vliegtuig dat opdracht had een fabriek in Ijmuiden aan te vallen. Boven het doel werd het toestel door luchtafweervuur geraakt. Een granaat die in het compartiment van de navigator ontplofte veroorzaakte veel schade en verwondde Sgt. Liddle aan zijn gezicht, armen, borst en benen. Ondanks dat zette F/O Turner zijn aanval door en Sgt. Liddle, zijn wonden negerend, loste zijn bommen op het doel. Onder veel moeilijkheden vloog F/O Turner, dapper geholpen door zijn navigator, het beschadigde toestel naar een vliegveld in dit land en landde veilig. Beide bemanningsleden hebben diverse missies voltooid en hebben voortdurend grote moed en plichtsbesef getoond.

Voor deze actie werd Flying Officer Turner onderscheiden met de DFC.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer (2e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 107 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
24 december 1943
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Sinds de toekenning van de Distinguished Flying Medal heeft Pilot Officer Liddle 21 operaties tegen de vijand voltooid, sommige van grote hoogte, andere van geringe hoogte. Hij is vaak eerste navigator geweest van formaties vliegtuigen. P/O Liddle heeft uiterste bekwaamheid en kalmte getoond en is altijd uitzonderlijk gretig geweest de vijand te bestrijden.
Op 27 augustus 1943 was hij eerste navigator van een formatie van zes vliegtuigen die van lage hoogte een krachtcentrale bij Gosnay moest bombarderen. Kort na het passeren van de vijandelijke kust werd de formatie door jagers aangevallen en deze aanvallen gingen door tot helemaal naar het doel en op het grootste deel van de retourvlucht. Niet afgeschrikt of afgeleid door de ontwijkende manoeuvres die hij tegen deze jagers moest maken, leidde P/O Liddle zijn formatie naar het doel en bombardeerde het nauwkeurig ondanks felle tegenstand vanaf de grond. Hij vloog toen zijn toestel nauwkeurig terug naar de basis hoewel hij een koers volgde, recht tegen de felle ondergaande zon in.

Bronnen

Foto