TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Knight, Ernest William

Geboortedatum:
1920 (Billingshurst/Sussex, Groot-Brittannië)
Dienstnummer:
635682
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 432 (Leaside) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
15 december 1944
Aanbeveling:
Op een ochtend in oktober 1944 was deze man boordwerktuigkundige van een vliegtuig dat was uitgestuurd om Wanne Eickel aan te vallen. Boven het doel werd het toestel zwaar door afwuurvuur getroffen. De bommenrichter werd gedood en Seregeant Knight raakte gewond. Zijn verwondingen waren ernstig. Hoewel hij hevig pijn leed, stond hij erop op zijn post te blijven, klaar om zijn best te doen zijn gezagvoerder te helpen het zwaar beschadigde vliegtuig terug te vliegen naar huis. Een motor was helemaal uitgevallen, terwijl een tweede alleen maar bleef lopen dankzij de voortdurende aandacht van Sgt. Knight. Deze man toonde moed, kracht en plichtsbesef van een hoog niveau.

De actie vond plaats op 12 oktober 1944. Tijdens de landing miste het toestel de baan en vloog in de bomen. De verwonding van Sergeant Knight bestond uit een deels afgerukte hand die niet meer gered kon worden en moest worden geamputeerd.
Conspicuous Gallantry Medal (CGM)

Bronnen

  • - Third Supplement to The London Gazette Issue 36839 published on the 12 December 1944
    - British Medals

Foto