TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Geren, Thurman M.

Geboortedatum:
25 november 1915
Dienstnummer:
0-672069
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Thruman M. Geren ontving een tweede en derde Air Medal vanwege zijn aandeel in de Berlin Airlift tussen 3 maart 1949 en 12 juli 1949.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
401st Bombardment Group, U.S. Army Air Forces
Toegekend op:
21 maart 1945
Aanbeveling:
Wegens waardevolle prestaties tijdens deelname aan bombardementsoperaties boven Duitsland en door Duitsland bezette gebieden. De moed, de kalmte en de bekwaamheid, bij deze gelegenheden getoond door deze officier, strekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika tot grote eer.

General Orders No. 241, Headquarters 1st Air Division (21 March 1945).
Air Medal (AM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke prestaties dienend als piloot van een B-17 op een bombardementsvlucht boven Duitsland op 5 april 1945. Op die dag werd het toestel, gevlogen door Lieutenant Geren aangevallen door enkele vijandelijke straaljagers voordat hij het doel bereikte. De rugschutter raakte ernstig gewond en het toestel liep zware schade op. Alle trimkabels waren gebroken, de kabels voor het stuurboord rolroer en hoogteroer werden weggeschoten en alle vier motoren raakten beschadigd waardoor het toestel de formatie moest verlaten. Lt. Geren vloog twee uur lang met het bakboord rolroer volledig uit tot hij eigen gebied bereikte. Met zijn acties bij deze gelegenheid was hij verantwoordelijk voor de veilige terugkeer van de bemanning. De moed, de kalmte en het plichtsbesef getoond door Lt. Geren strekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika tot de grootste eer.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Air Medal (AM)
Air Medal (AM)

Bronnen

  • Foto 1: Toni Geren
  • - General Orders No. 241, Headquarters 1st Air Division, 21 March 1945
    - Military times of Valor

Foto